World Padel Tour strijkt neer in AFAS Live

Na een succesvolle eerste editie in 2022 keert de World Padel Tour (WPT) aanstaande oktober terug in Amsterdam. Toernooidirecteur John van Lottum maakte op 20 maart bekend dat het WPT Amsterdam Open dit jaar plaatsvindt in AFAS Live. Vandaag start tevens de kaartverkoop voor het evenement. Afgelopen jaar maakte het toernooi met 20.000 bezoekers in de Centrale Markthal haar entree op de internationale kalender.

Het WPT Amsterdam Open vindt plaats van 11 tot en met 15 oktober. De kwalificaties worden op 9 en 10 oktober afgewerkt. John van Lottum is verheugd dat het toernooi voor het tweede jaar op rij deel uitmaakt van de prestigieuze World Padel Tour: “Vorig jaar hebben we direct onze stempel kunnen drukken met een vlekkeloze organisatie en het hoogste bezoekersaantal van de hele Tour. Voor de tweede editie schalen we op naar AFAS Live, waar we het toernooi nog professioneler kunnen neerzetten en de maximale capaciteit opschroeven tot ruim 25.000 bezoekers in 5 dagen. Gezien de grote belangstelling in 2022 en de alsmaar groeiende populariteit van padel in Nederland, verwacht ik een nagenoeg uitverkocht huis en sowieso een geweldige sfeer.”

Het WPT Amsterdam Open is een initiatief van Timeless Investments, Kroonenberg Groep en KNLTB Padel en wordt georganiseerd door Triple Double sportmarketing, Deux Agency en Golazo Sport Events.

Snelst groeiende sport

Net als vorig jaar zullen in 2023 de beste padelspelers ter wereld deelnemen aan het WPT Amsterdam Open, aangevuld met Nederlandse toppers die een wildcard ontvangen of zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi kunnen plaatsen. De winnaars van het Nederlands Kampioenschap eind maart verdienen sowieso een wildcard. Padel heeft zijn oorsprong in Mexico in de jaren ’60 en via de populariteit in Latijns-Amerika en Spanje is het intussen wereldwijd de snelst groeiende sport. Naar schatting spelen meer dan 25 miljoen mensen regelmatig padel, waarvan zo’n 250.000 in Nederland, incidenteel of in verenigingsverband.