Lancering PLAZA PADEL.

Padel specialist Marcel Bogaart, voormalig proftennisser John van Lottum en acteur Barry Atsma lanceren PLAZA PADEL. Met o.a. mede-initiatiefnemers Sven Groeneveld, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ronald de Boer.

Padel is de snelst groeiende sport wereldwijd. In Spanje is het momenteel, na voetbal, zelfs de meest beoefende sport van het land en ook in Nederland is padel bezig met een spectaculaire opmars. De vraag naar padelbanen in ons land is enorm en om zoveel mogelijk Nederlanders kennis te laten maken met deze sport begint een groep oud-sporters en ondernemers ‘PLAZA PADEL’: padellocaties waar padel, horeca, business en een shop samenkomen. Hiervoor worden de handen ineen geslagen met marketingbureaus DEUX Agency en Triple Double. Gisteren, 7 juni 2021, kwamen de initiatiefnemers bijeen voor de lancering van PLAZA PADEL.

Padel is een racketsport en wordt gespeeld op een baan van 10 bij 20 meter met glazen wanden eromheen. Je speelt 2 tegen 2 waarbij een bal, een fractie kleiner dan een tennisbal, met het racket over een net gespeeld wordt. De sport is een energieke mix van tennis en squash, makkelijk te leren, prettig intensief en heel sociaal.

Het spel is op alle niveaus door iedereen te spelen en is gezond voor lichaam én geest. Doordat de bal via de muren terug het veld in kaatst is elke speler constant intensief betrokken bij het spel. Tijdens een potje padel worden alle spiergroepen flink aan het werk gezet en wordt op een speelse manier je conditie en reactievermogen verbeterd. Bovendien zorgt het relatief kleine speelveld dat er veel sociaal contact is tijdens het spelen. Dit alles maakt dat de sport omarmd wordt door een breed publiek en het in Nederland momenteel de snelst groeiende nieuwe sport is. PLAZA PADEL wil deze ontwikkeling stimuleren en heeft als doel om in 2025 meer dan 1 miljoen mensen in Nederland te laten genieten van padel.

Een totaalbeleving van de sport

PLAZA PADEL opent de komende maanden diverse padellocaties door het hele land. Elke locatie bestaat uit minimaal zeven indoor padelbanen, een shop voor alle benodigdheden, en een horecaplein met terras voor ontspanning na de inspanning. Hier komt dan ook het woord plaza vandaan. Daarnaast zijn er op elke locatie een meetingroom en flexplekken aanwezig om het spel met zaken te kunnen combineren. Zo wordt een totaalbeleving van de sport geboden en wordt het toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. De vestiging in Enschede, die direct de plek heeft veroverd van grootste padellocatie van Nederland, is net als de vestiging in Rijswijk reeds geopend. Op korte termijn volgen ook locaties in Waalwijk, Heiloo, Meppel, Utrecht en Amsterdam.

Marcel Bogaart: “Vanaf het moment dat ik professioneel padel speelde heb ik altijd de gedachte gehad om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport. Dat doen we door de passie voor padel te delen met onze gasten en een plek te creëren waar iedereen het leuk en gezellig vindt. We willen een echte en hechte sportcommunity zijn. Het gaat ons om de totale beleving van de sport.”

Barry Atsma: “Ik ben van jongs af aan al sportgek, maar ontdekte een jaar geleden padel op Instagram en dacht gelijk; ‘Wauw…deze sport heeft alles wat ik tof vind; verrassende punten, snelheid, dynamiek en heel veel lol! Naast mijn hectische werk als acteur ben ik altijd al op zoek naar leuke manieren om fit te blijven en te ontspannen. Padel bleek een perfecte match voor mij en mijn vrienden. Toen ik vervolgens door mijn zakenpartner Perry Overeem werd gevraagd samen met deze groep sport-idolen Plaza Padel op te zetten, hoefde ik niet lang na te denken! Dat ik op deze manier mag mee-ondernemen zie ik als een hele mooie kans en een voor mij totaal nieuw avontuur.”

Anke Meulendijks: “Actief zijn in de wereld van sport doen wij met DEUX net als Triple Double al jaren maar om nu ook zelf hierin te ondernemen is voor ons een droom die uitkomt. In dit concept kunnen we onze gehele visie over de opzet van sport en vitaliteit in een totaalconcept kwijt. Zeker in combinatie met lifestyle in bredere zin. Het geeft ons de mogelijkheid om hetgeen we onze klanten adviseren, nu zelf in de praktijk te brengen. Dat geldt voor zowel de sport, als voor de marketing en partnerships met merken daaromheen.”

Over PLAZA PADEL

PLAZA PADEL is opgericht door Marcel Bogaart, marketingbureaus DEUX Agency en Triple Double en enkele ondernemers waaronder ook enkele bekende namen zoals Ronald de Boer, Sven Groeneveld, Barry Atsma, Marco van Basten en Frank Rijkaard. Het bedrijf opent in 2021 diverse padellocaties. De vestigingen in Enschede en Rijswijk zijn reeds geopend, en op korte termijn volgen ook locaties in Waalwijk, Heiloo, Meppel, Utrecht en Amsterdam.